2014.11.23.
11:43

Írta: varyrita

Waldorf saláta egy kicsit másként, grillezett csirkemellel

Hozzávalók: 4 szelet grillezett csirkemell 8-10 szál szárzeller, ha kell, a külsejét hámozóval lehántom, ferdén felszeletelem 2 db édes fajta almát és 2 db körtét meghámozok, felkockázok, 3-4 dkg vajon átpirítok, amíg karamellizálódik 10 dkg diót megpirítok /így jobban…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:41

Írta: varyrita

Gesztenyés mini muffin Brill Sütőtök párlattal lazított házi narancslekvárral

Hozzávalók:10 dkg étcsoki, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg puha vaj, 2 ek. rum, 2 ek. sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 5 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, csipet só, házi narancslekvár (én Oetker 3:1-et használok hozzá) Brill Sütőtök párlat A csokit gőz fölött felolvasztom,…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:39

Írta: varyrita

Édeskömény-sárgarépa saláta melegen, vinaigrette-tel, Brill Sárgarépa párlattal, grillezett csirkemellel (vagy inkább lazaccal)

Hozzávalók: 4 grillezett csirkemell szelet, vagy 4 hirtelen átsütött lazac szelet, 2 db édeskömény gumó megtisztítva, vékonyra szeletelve, 3 db sárgarépa julienne-re vágva (szerencsére nekem van célszerszámom, ajánlom mindenkinek), az édeskömény zöldje lecsipkedve, apróra…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:37

Írta: varyrita

Sertéskaraj gesztenyével, krumplipüré rétessel

Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, olívaolaj, vaj só frissen őrölt bors, 1 nagy fej lilahagyma, 2 dl fehérbor, 10 dkg egész gesztenye hámozva (szerencsére kapható Maroni fagyasztott egész gesztenye), Brill Tokaji aszú törkölypálinka, 6 réteslap, 10 dkg vaj, 80 dkg krumpli, 2-3 dl…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:36

Írta: varyrita

Vadnyúlcomb sütőtök pürével és csokoládémártással

Hozzávalók: 4 vadnyúlcomb, vagy egyéb húsos részei 1-3 napig pácolom a nyúl korától függően a következő pácban: napraforgó olaj, lehetőleg dijoni mustár, frissen őrölt bors, szárított kakukkfű és majoránna, összenyomott borókabogyó. Sütés előtt sózom.…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:34

Írta: varyrita

Vadnyúlcomb sütőtökkel és narancsos vöröskáposztával

Hozzávalók: 4 vadnyúlcomb (vagy egyéb részei) Pácolásához: napraforgó olaj, lehetőleg dijoni mustár, frissen őrölt bors, szárított kakukkfű és majoránna, tört borókabogyó, sütés előtt só. 1-3 napig pácolom a nyúl korától függően. Sütés előtt szobahőmérsékletre…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:32

Írta: varyrita

Gyömbéres, lime-os körteleves Brill Körtepálinkával

Hozzávalók: 4 nagyobb körte meghámozva, kockára vágva                       cukor (a körte édességétől és ízlésünktől függ a mennyisége)                       1 dl tejszín                       1/2 lime…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:30

Írta: varyrita

Pulykasült gesztenyés muffinnal, aszalt szilvás mártással Brill Cabernet Franc törkölypálinkával

Hozzávalók: a pulykasülthöz:                        2 szelet pulykamell                        só, bors, cukor, szárított rozmaring                        olívaolaj, vaj 6 %-os sóoldatot készítek / fél liter hideg…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:28

Írta: varyrita

Sütőtök sült naranccsal, Brill Sütőtök párlattal

Hozzávalók: sütőtök meghámozva, szeletekre vágva                        narancs szeletek filézve                        só, bors, olívaolaj, nádcukor, friss rozmaring aprítva Sütőpapírt bekenünk olívaolajjal, ráhelyezzük a sütőtök…

Szólj hozzá!

2014.11.23.
11:26

Írta: varyrita

Gesztenyés pohárdesszert Brill Narancs párlattal, narancs darabokkal

Gesztenyés pohárdesszert Brill Narancs párlattal, narancs darabokkal Hozzávalók: 25 dkg Maróni gesztenyemassza                        4 dl tejszín                        10-15 dkg porcukor (ízlés…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása