Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, olívaolaj, vaj só frissen őrölt bors, 1 nagy fej lilahagyma, 2 dl fehérbor, 10 dkg egész gesztenye hámozva (szerencsére kapható Maroni fagyasztott egész gesztenye), Brill Tokaji aszú törkölypálinka, 6 réteslap, 10 dkg vaj, 80 dkg krumpli, 2-3 dl forró tej, só.
A karaj szeleteket sózom, borsozom, vaj és olívaolaj keverékén hirtelen átsütöm, a szeletelt hagymát beleteszem az edénybe, pirítom egy kicsit, majd felöntöm a z egészet a borral. Párolom, majd beleteszem a felengedett gesztenyét. Már csak kb. 10 perc párolásra van szükség, addig rövid lére sütöm. Tálalás előtt Brill Tokaji aszú törkölypálinkával forgatom át.
A réteshez: szokásos módom vaj és tej hozzáadásával krumplipürét készítek. 3-3 réteslapot használok. Nedves konyharuhára fektetem egyenként, meglocsolom olvasztott vajjal, majd töltelékként a krumplipürét töltöm bele. Feltekerés után vajjal megkenem, 180 fokos sütőben ropogósra sütöm.