2014.11.23.
11:37

Írta: varyrita

Sertéskaraj gesztenyével, krumplipüré rétessel

p1060534_1416739071.JPG_1600x1200

Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, olívaolaj, vaj só frissen őrölt bors, 1 nagy fej lilahagyma, 2 dl fehérbor, 10 dkg egész gesztenye hámozva (szerencsére kapható Maroni fagyasztott egész gesztenye), Brill Tokaji aszú törkölypálinka, 6 réteslap, 10 dkg vaj, 80 dkg krumpli, 2-3 dl forró tej, só.

A karaj szeleteket sózom, borsozom, vaj és olívaolaj keverékén hirtelen átsütöm, a szeletelt hagymát beleteszem az edénybe, pirítom egy kicsit, majd felöntöm a z egészet a borral. Párolom, majd beleteszem a felengedett gesztenyét. Már csak kb. 10 perc párolásra van szükség, addig rövid lére sütöm. Tálalás előtt Brill Tokaji aszú törkölypálinkával forgatom át.

A réteshez: szokásos módom vaj és tej hozzáadásával krumplipürét készítek. 3-3 réteslapot használok. Nedves konyharuhára fektetem egyenként, meglocsolom olvasztott vajjal, majd töltelékként a krumplipürét töltöm bele. Feltekerés után vajjal megkenem, 180 fokos sütőben ropogósra sütöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr446925509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása