Hozzávalók: a pulykasülthöz:
2 szelet pulykamell
só, bors, cukor, szárított rozmaring
olívaolaj, vaj
6 %-os sóoldatot készítek / fél liter hideg vízben feloldok 3 dkg sót/, egy kiskanál cukrot, némi rozmaringot, s a húst 6 órán át benne tartom. Felhasználáskor a hús feltétlenül szobahőmérsékletű legyen! A megfelelő időben olívaolaj és vaj elegyén mindkét oldalán nagy lángon néhány perc alatt készre sütöm.
A muffinhoz:
2 szikkadt zsemle
2 dl tej
25dkg mélyhűtött, egész natúr gesztenye, felengedve, apróra vágva
4 tojás
2 ek. étkezési keményítő
2-3 ek. konyak, só, frissen reszelt bors és szerecsendió
A zsemléket a tejbe beáztatom, majd az összes többi hozzávalóval összekeverem. Az alaposan kivajazott, lisztezett mélyedésekbe töltöm. 180 fokon kb. 25 percig sütöm. 2-2 db jut személyenként.
Az aszalt szilvás mártáshoz:
10-12 dkg aszalt szilva
4-5 dl jó féle cabernet franc vörösbor
1-2 kanál nádcukor
őrölt fahéj, cayenne bors
10 dkg vaj
Brill Cabernet Franc törkölypálinka
Minden hozzávalót (a vaj és a pálinka kivételével) összefőzünk egy edényben, majd amikor a szilva megpuhult, botmixerrrel pürésítjük, majd apránként hozzádolgozzuk a vajat. Ettől selymes állagú lesz. A végén belekeverjük a törkölypálinkát ízlés szerinti mennyiségben.