2014.11.23.
11:30

Írta: varyrita

Pulykasült gesztenyés muffinnal, aszalt szilvás mártással Brill Cabernet Franc törkölypálinkával

p1060524_1416738639.JPG_1600x1200

Hozzávalók: a pulykasülthöz:

                       2 szelet pulykamell

                       só, bors, cukor, szárított rozmaring

                       olívaolaj, vaj

6 %-os sóoldatot készítek / fél liter hideg vízben feloldok 3 dkg sót/, egy kiskanál cukrot, némi rozmaringot, s a húst 6 órán át benne tartom. Felhasználáskor a hús feltétlenül szobahőmérsékletű legyen! A megfelelő időben olívaolaj és vaj elegyén mindkét oldalán nagy lángon néhány perc alatt készre sütöm.

                         A muffinhoz:

                         2 szikkadt zsemle

                         2 dl tej

                         25dkg mélyhűtött, egész natúr gesztenye, felengedve, apróra vágva

                         4 tojás

                         2 ek. étkezési keményítő

                         2-3 ek. konyak, só, frissen reszelt bors és szerecsendió

A zsemléket a tejbe beáztatom, majd az összes többi hozzávalóval összekeverem. Az alaposan kivajazott, lisztezett mélyedésekbe töltöm. 180 fokon kb. 25 percig sütöm. 2-2 db jut személyenként.

                          Az aszalt szilvás mártáshoz:

                          10-12 dkg aszalt szilva

                          4-5 dl jó féle cabernet franc vörösbor

                          1-2 kanál nádcukor

                          őrölt fahéj, cayenne bors

                          10 dkg vaj

                          Brill Cabernet Franc törkölypálinka

Minden hozzávalót (a vaj és a pálinka kivételével) összefőzünk egy edényben, majd amikor a szilva megpuhult, botmixerrrel pürésítjük, majd apránként hozzádolgozzuk a vajat. Ettől selymes állagú lesz. A végén belekeverjük a törkölypálinkát ízlés szerinti mennyiségben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr316925483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása