A családjának, néha barátoknak főzni szerető amatőr háziasszony vagyok. Nagyon szeretek kísérletezni, játszani az ízekkel, gondolkodni az ízek harmóniáján. Tavaly is beneveztem a „Főzz pálinkával és nyerj!” főzőversenyre, és az eredményem arra ösztökélt, hogy máris további recepteken törjem a fejem. A tavaszi versenykiírástól gyűjtögetem a receptjeimet, temészetesen tartogatok még gondolatokat jövőre is.
Receptjeim 4 személyre szólnak a desszerteket kivéve. Ott adott mennyiséget készítek, ami 1-2 nap alatt úgyis elfogy.
Alapelveim a konyhában:
- mindig friss alapanyagokat használok
- a szezonnak megfelelő zöldséget, gyümölcsöt használok ezért hiányoznak a repertoárból a téli ételek, azokra nem jutott idő
- bizonyos alapanyagokat Olaszországból szerzek be, amelyek a receptjeimben szerepelnek, mert nem találtam még megfelelőt nálunk /pl. szárított paradicsom, parmezán, öreg balzsamecet, rizottó rizsek: arborio, vialone nano, carnaroli, no meg a különleges durum tészták/
- az olívaolajat Tóth Gusztávtól, hazánk egyetlen olívaolaj sommelierjétől vásárolom /www.igazioliva.hu/
- ételeimhez a lehető legkevesebb összetevőt használom, nem a fűszerek sokaságára, hanem az alapanyagok ízére vagyok kíváncsi
- a lehető legrövidebb ideig főzöm az ételt, hogy minél inkább megmaradjon eredeti mivoltában
- a felsoroltakból következik, hogy azért használom a BRILL PÁLINKÁKAT, PÁRLATOKAT, mert a cég a legjobb, legfrissebb alapanyagokat használja a gyártás során, és ezen a ponton találkoznak alapelveink.
Az ételfotókat kérem kezdő próbálkozásokként tekinteni, majd ebbe is belejövünk….