Hozzávalók:20 dkg penyigei szilvalekvár
7 gr. mandulaforgács
20 dkg Rama
17,5 dkg porcukor
egy csipet só
4 közepes tojás
30 dkg búzaliszt
1 púpozott tk. sütőpor
50 ml vörösbor
7 dkg étcsoki / vagy 4 dkg kakaó/
A formát kivajazom,mandulaforgáccsal meghintem. A margarint a cukorral, csipet sóval kikeverem. A tojásokat egyenként a legmagasabb fokozaton fél-fél percig belekeverem. A többi hozzávalót is kíméletesen hozzákeverem. Én együtt átszitálom a lisztet, sütőport és a kakaót, hogy homogén legyen. A kuglófformába öntöm, 160 fokra előmelegített sütőben légkeverésen addig sütöm, hogy a hústűre, amit próbaként beleszúrok, éppen ne ragadjon a massza. Ilyenkor még nem száraz, kellően nedves a tészta.
Szilvapálinkával itatom át a tésztát. Öntögetni meglehetősen macerás, de injekciós tűvel könnyebb belefecskendezni. Egy óra alatt elég jól emulgeálódik.
A kuglóf magában is nagyon finom, de vanília fagyival, vagy egy másik receptemben leírt mascarpone krémmel mennyei!