2013.09.27.
21:58

Írta: varyrita

Szilvás-csokis kuglóf Brill Stanley szilvapálinkával

p1030225_1380311898.JPG_800x600

Hozzávalók:20 dkg penyigei szilvalekvár

                       7 gr. mandulaforgács

                       20 dkg Rama

                       17,5 dkg porcukor

                       egy csipet só

                       4 közepes tojás

                       30 dkg búzaliszt

                       1 púpozott tk. sütőpor

                       50 ml vörösbor

                       7 dkg étcsoki / vagy 4 dkg kakaó/

A formát  kivajazom,mandulaforgáccsal meghintem. A margarint a cukorral, csipet sóval kikeverem. A tojásokat egyenként a legmagasabb fokozaton fél-fél percig belekeverem. A többi hozzávalót is kíméletesen hozzákeverem. Én együtt átszitálom a lisztet, sütőport és a kakaót, hogy homogén legyen. A kuglófformába öntöm, 160 fokra előmelegített sütőben légkeverésen addig sütöm, hogy a hústűre, amit próbaként beleszúrok, éppen ne ragadjon a massza. Ilyenkor még nem száraz, kellően nedves a tészta.

Szilvapálinkával itatom át a tésztát. Öntögetni meglehetősen macerás, de injekciós tűvel könnyebb belefecskendezni. Egy óra alatt elég jól emulgeálódik.

A kuglóf magában is nagyon finom, de vanília fagyival, vagy egy másik receptemben leírt mascarpone krémmel mennyei!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr625536985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása