2013.09.27.
21:52

Írta: varyrita

„Mille feuille” málnával, Brill Narancspárlattal

p1030160_1380311549.JPG_800x600

Hozzávalók:1/2 csomag leveles tészta

                      20 dkg málna

                       Brill Narancspárlat

                       25 dkg mascarpone

                       10 dkg porcukor

                       3 dl. tejszín

A leveles tésztát készen vásárolom. A lehető legvékonyabbra kinyújtom, kb. 9x4 cm-es téglalapokat vágok belőle. 200 fokon néhány perc alatt kisütöm. Amíg hűlnek a lapok, elkészítem a krémet: a tejszínt a porcukorral és a mascarponéval felverem, belekeverek narancspárlatot ízlés szerint. A lapokat megkenem krémmel, a málnaszemeket óvatosan belényomkodom, majd ráteszem a következő lapot. A mille feuille sok lapocskát jelentene egymás tetején, én a fogyaszthatóság kedvéért tettem csak kettőt egymás tetejére, ezért a címben az idéző jel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr315536969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása