Hozzávalók: 4 csirkemell
4 ek. dijoni mustár
1 citrom héja és leve
2 gerezd tisztított, reszelt fokhagyma
olívaolaj, só
60 dkg cukkini
kb. fél liter alaplé
1 dl tejszín
Brill Medvehagyma párlat
Egy éjszakára bepácolom a csirkemellet: összekeverem a mustárt, citromlevet, a jól letisztított héját reszelve, a fokhagymát, olívaolajat. Bekenem vele a húst, hűtőbe teszem. Másnap sütés előtt 2 órával kiveszem a hűtőből. Sütés előtt besózom, majd teflonban pár percig sütöm mindkét oldalát.
A cukkiniket megmosom, karalábé vájóvaj gömböket, vagy fél gömböket vájok belőlük. A többit felaprítom. Olívaolajon megpirítom, felöntöm az alaplével, kb. 10 perc alatt puhára főzöm. A tejszínnel turmixolom, beleteszem a gömböket, főzöm még néhány percig, hogy azok roppanósra főjenek. Ha hígra sikerülne a püré, kukoricaliszttel sűrítem. Tálalás előtt Brill Medvehagyma párlatot Keverek bele.