2014.11.23.
11:22

Írta: varyrita

Mustáros csirkemell cukkini pürével, Brill Medvehagyma párlattal

p1060513_1416738152.JPG_1600x1200

Hozzávalók: 4 csirkemell

                       4 ek. dijoni mustár

                       1 citrom héja és leve

                       2 gerezd tisztított, reszelt fokhagyma

                       olívaolaj, só

                       60 dkg cukkini

                        kb. fél liter alaplé

                        1 dl tejszín

                        Brill Medvehagyma párlat

Egy éjszakára bepácolom a csirkemellet: összekeverem a mustárt, citromlevet, a jól letisztított héját reszelve, a fokhagymát, olívaolajat. Bekenem vele a húst, hűtőbe teszem. Másnap sütés előtt 2 órával kiveszem a hűtőből. Sütés előtt besózom, majd teflonban pár percig sütöm mindkét oldalát.

A cukkiniket megmosom, karalábé vájóvaj gömböket, vagy fél gömböket vájok belőlük. A többit felaprítom. Olívaolajon megpirítom, felöntöm az alaplével, kb. 10 perc alatt puhára főzöm. A tejszínnel turmixolom, beleteszem a gömböket, főzöm még néhány percig, hogy azok roppanósra főjenek. Ha hígra sikerülne a püré, kukoricaliszttel sűrítem. Tálalás előtt Brill Medvehagyma párlatot Keverek bele.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr466925465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása