2013.10.16.
13:21

Írta: varyrita

Birskörte krémleves Brill Birskörte pálinkával

p1030271_1381922475.JPG_800x600

Hozzávalók:   2 db nagy birskörte

                       kb. 2 ek. cukor

                       fahéj, szegfűszeg,citrom

                       1 dl tejszín

                       Brill Birskörte pálinka

A birskörtét alaposan megmosom, nem hámozom meg, csak az esetleges barnább részeket levágom, a magházat eltávolítom, szeletelem. Felöntöm 8dl vízzel, a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, némi reszelt citromhéjat teszek bele, felforralom, és a gyümölcs érettségétől függően 5, esetleg plusz néhány percig főzöm. Nagyon hamar puhul, épp, hogy megpuhuljon. Beleöntöm a tejszínt, kiszedem belőle a szegfűszeget, ha egészet tettem bele, turmixolom, beállítom az ízeket cukorral-ha szükséges, de mindenképpen némi frissen facsart citromlével. Lehűtöm, de a hűtőből tálalás előtt vegyük ki fél órával, mert így jobban érvényesülnek az ízek. Tálalás előtt Brill Birskörte pálinkát teszek bele. Mennyei!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr865575634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása