2014.11.23.
11:24

Írta: varyrita

Pohárdesszert Brill Tokaji aszú törkölypálinkába áztatott aszalt gyümölcsökkel, gesztenyekrémmel

p1060514_1416738256.JPG_1600x1200

Hozzávalók: 25 dkg Maróni gesztenyemassza

                       4 dl tejszín

                       10-15 dkg porcukor/Ízlés szerint/

                       aszalt füge és aszalt sárgabarack apróra vágva

                       Brill Tokaji aszú törkölypálinka

                       Savoiardi olasz babapiskóta

Az aszalt gyümölcsöket 1-2 napra beáztatjuk a pálinkába.

Elkészítjük a krémet: a tejszínt a porcukorral majdnem teljesen felverjük, a villával áttört gesztenyemasszát beletesszük, kemény habbá verjük.

A poharak aljába tesszük a kisebb darabokra tört babapiskótát, rá kanalazzuk az áztatott aszalt gyümölcsöket, 1-2 kanál pálinkával leöntjük, a krém kerül a tetejére. A pohár formájától függően rétegezhetjük. Néhány órára behűtjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr596925469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása