2014.11.23.
11:18

Írta: varyrita

Füge falatkák Brill Tokaji aszú törkölypálinkába áztatva sonkával, parmezánnal

p1060519_1416737891.JPG_1600x1200

Hozzávalók: aszalt füge

                       serrano sonka

                       parmezán sajt

                       bors, olívaolaj

                       Brill Tokaji aszú törkölypálinka

Az aszalt fügéket 2-3 napra Brill Tokaji aszú törkölypálinkába áztatjuk, hogy jól kigömbölyödjenek. Levágjuk a szárát, majd keresztben olyan mélyen, hogy ki tudjuk nyitni. Szeljük fel a sonkát olyan darabokra, hogy a fügébe bele tudjuk hajtani. Helyezzünk bele egy kis szelet parmezán sajtot. Vigyázzunk az arányokkal, könnyen domináns tud lenni a túlméretezett alapanyag íze. Olívaolajat csöpögtetünk rá, megszórjuk frissen őrölt borssal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr516925437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása