2013.10.16.
13:23

Írta: varyrita

Pulykamell rukkolás - birskörtés krumplipürével

p1030269_1381922603.JPG_800x600

Hozzávalók:  4 szelet pulykamell

                      1 kg burgonya

                      5 dkg rukkola

                      1 nagy fej lilahagyma

                      2 ek. méz

                      1 nagy érett birskörte

                      Brill Birskörte pálinka

                      2 dl tej

                      2+2+2 dkg vaj

                      só, bors

A birskörte magházát az alapos tisztítás után eltávolítom. Szeletelem, majd egy pároló edény rácsára fektetem a szeleteket egymás mellé, alatta a vizet felforralom, lefedem, puhára párolom. Kicsit hosszadalmas, lehet úgy 30 perc is, de megéri, mert így tudom a birskörte ízét a maga valójában visszaadni.

A burgonyát /én a sárgát szeretem használni az édessége miatt a legjobban ehhez az ételhez/ meghámozom, kockázom sós vízben puhára főzöm. Közben a hagymát vékonyan felszeletelem. 2 dkg vajon 8-10 percig dinsztelem, hozzáadom a mézet, karamellizálom, majd a felkockázott birskörtéket is az edénybe teszem. Óvatosan átforgatom, hogy egy kicsit karamellizálódjon, de ne törjön össze, fél perc után le is veszem a tűzről. Belekeverek 1-2 kanál Brill Birskörte pálinkát.

A burgonyapürét a szokásos módon forró tejjel, 2 dkg vajjal, sóval és ez esetben kevés borssal elkészítem. Óvatosan beleforgatom a hagymás birskörtét,  a rukkolát.

A pulykamell szeleteket sózom, borsozom, 2 dkg vajon hirtelen kisütöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr785575656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása