2013.09.27.
21:36

Írta: varyrita

Zellerkrémleves Brill Zellerpárlattal

p1030236_1380310572.JPG_800x600

Hozzávalók:1db. közepes zeller

                      8 dl alaplé

                      1 dl tejszín

                       kakukkfű

                       só, bors, olívaolaj

A zellert hámozás után apró kockákra vágom. Olívaolajon átpirítom a kockákat néhány perc alatt, felöntöm az alaplével, sózom, beleteszek egy kakukkfű ágat. Forrástól kb 15 percet főzőm. K iszedem a kakukkfű szárát/ eddigre a levélkék a levesbe kerültek/. Turmixolom, a tejszínnel is . Utána ízesítem sóval, borssal. Én a feketebors ízét jobban kedvelem, ezért ezt használom, aki az esztétikum kedvéért a fehérborsot használja, tegye. Közvetlenül tálalás előtt keverem a levesbe a zellerpárlatot, a látvány kedvéért turmixszal habosítom. Kenyérkockákkal tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr765536944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása