2013.09.27.
21:48

Írta: varyrita

Sütőtökös rizottó Brill Sütőtök párlattal

p1030246_1380311294.JPG_800x600

Hozzávalók:30 dkg Carnaroli rizottó rizs

                       1 kisebb hagyma

                       1 dl fehérbor

                       1,2 l alaplé

                        5 dkg parmezán

                        5 dkg vaj

                         só, bors, olívaolaj

                       20-30 dkg sült tök

                        Brill Sütőtök párlat

                        kakukkfű

A rizottó rizst sohasem szabad lemosni. A hagymát megpárolom, ráöntöm a rizst, átpirítom. Ráöntöm a bort, innentől állandóan keverem a rizottót. Ha elpárolgott az alkohol, forró alaplevet kezdek hozzáadni merőkanalanként, mindig egyet, s addig keverem, amíg a rizs felszívta a folyadékot. A sózással óvatosan bánjunk, mert a parmezán sós, amit a végén fogunk belekeverni. Kb. 18-20 perc alatt lesz kész, az olaszok „al dente” szeretik, az én családom 1 perc főzést még kér rá.Belekeverem az aprított, sült tököt/egy része „beleolvad”, de így van rendjén/. Jéghideg vajdarabkákat keverek el benne nagyon gyors mozdulatokkal, majd a parmezánt. Ilyenkor érdemes inkább utána sózni, borsozni. Brill sütőtök párlatot keverek bele. A fedőt ráteszem,2-3 percig állni hagyom. Csak frissen jó, az ebéd idejéhez kell igazítani a főzést. Én egy szelet pulykamellel szoktam tálalni, de magában is finom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr615536964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása