Hozzávalók: 4 szelet pulykamell filé
só, bors, olívaolaj
60 dkg sárga burgonya
2 dl tej
1 kanál vaj
1 db közepes zeller
1-2 kakukkfű ág
1 nagy gerezd fokhagyma
Brill Zellerpárlat
A zellert tisztítás után 1cm-es kockákra vágom. Olívaolajom átpirítom, ráreszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, kakukkfű leveleket morzsolok rá, 1-2 kanál víz hozzáadásával 2-3 percig párolom.
A burgonyát tisztítás után felkockázom, sós vízben kifőzöm, leöntöm a vizet, lefedve hagyom kicsit „izzadni”, majd a forró tej és a vaj hozzáadásával simára turmixolom. Utánasózom, ha szükséges.
A pulykamellet sózom, borsozom, olívaolajban hirtelen kisütöm.
Tálaláskor a zellerkockákra Brill Zellerpárlatot permetezek.