2013.09.27.
21:46

Írta: varyrita

Pulykamell filé krumplipürével, Brill Zellerpárlattal ízesített zellerkockákkal

p1030249_1380311204.JPG_800x600

Hozzávalók: 4 szelet pulykamell filé

                      só, bors, olívaolaj

                      60 dkg sárga burgonya

                       2 dl tej

                        1 kanál vaj

                        1 db közepes zeller

                        1-2 kakukkfű ág

                        1 nagy gerezd fokhagyma

                        Brill Zellerpárlat

A zellert tisztítás után 1cm-es kockákra vágom. Olívaolajom átpirítom, ráreszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, kakukkfű leveleket morzsolok rá, 1-2 kanál víz hozzáadásával 2-3 percig párolom.

A burgonyát tisztítás után felkockázom, sós vízben kifőzöm, leöntöm a vizet, lefedve hagyom kicsit „izzadni”, majd a forró tej és a vaj hozzáadásával simára turmixolom. Utánasózom, ha szükséges.

A pulykamellet sózom, borsozom, olívaolajban hirtelen kisütöm.

Tálaláskor a zellerkockákra Brill Zellerpárlatot permetezek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr365536959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása