Hozzávalók: a pestohoz:1 dl olívaolaj
5 dkg frissen reszelt parmezán
1 csokor friss bazsalikom
1-2 gerezd reszelt fokhagyma
2 ek. frissen pirított és aprított fenyőmag vagy mandula
só, bors
A hozzávalókat összeturmixolom. Ha nem szükséges a teljes adag a tésztához, hűtőben 1-2 hétig eláll. Pirítósra kenve mozarellával is kiváló.
a paradicsom coulis-hoz:1/2 kg paradicsom
öreg balzsamecet
Brill Paradicsompárlat
bors, só
A paradicsomot meghámozom, magjait eltávolítom. A kapott gyümölcshúst felkockázom. 1-2 órát pácolom némi öreg balzsamecet, paradicsompárlat és bors hozzáadásával. Sózni csak közvetlenül a tálalás előtt szabad, mert a paradicsom összeesik.
További hozzávalók:40 dkg durum tészta:penne vagy valami különleges: én fisilli casereccit
használtam
4 db grillezett pulykamell szelet
Sós vízben kifőzöm a tésztát, a főzőléből valamennyit belekeverek a pestoba, így homogénebbre tudom összekeverni a tésztával. A tányér egyik szélére teszek egy halom coulist, a másikra egy szelet grillezett pulykamellet.