2013.09.27.
21:38

Írta: varyrita

Pestos tészta Brill Paradicsompárlattal bolondított paradicsom coulis-val, grillezett pulykamellel

p1030206_1380310728.JPG_800x600

Hozzávalók: a pestohoz:1 dl olívaolaj

                                           5 dkg frissen reszelt parmezán

                                           1 csokor friss bazsalikom

                                           1-2 gerezd reszelt fokhagyma

                                           2 ek. frissen pirított és aprított fenyőmag vagy mandula

                                           só, bors

A hozzávalókat összeturmixolom. Ha nem szükséges a teljes adag a tésztához, hűtőben 1-2 hétig eláll. Pirítósra kenve mozarellával is kiváló.

                       a paradicsom coulis-hoz:1/2 kg paradicsom

                                                                   öreg balzsamecet

                                                                   Brill Paradicsompárlat

                                                                   bors, só

A paradicsomot meghámozom, magjait eltávolítom. A kapott gyümölcshúst felkockázom. 1-2 órát pácolom némi öreg balzsamecet, paradicsompárlat és bors hozzáadásával. Sózni csak közvetlenül a tálalás előtt szabad, mert a paradicsom összeesik.

 További hozzávalók:40 dkg durum tészta:penne vagy valami különleges: én fisilli casereccit

                                     használtam

                                      4 db grillezett pulykamell szelet

Sós vízben kifőzöm a tésztát, a főzőléből valamennyit belekeverek a pestoba, így homogénebbre tudom összekeverni a tésztával. A tányér egyik szélére teszek egy halom coulist, a másikra egy szelet grillezett pulykamellet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr105536947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása