2013.09.27.
21:29

Írta: varyrita

Cékla krémleves Brill Céklapárlattal

p1030255_1380310156.JPG_800x600

Hozzávalók:4 kisebb cékla

                      1 kis fej hagyma

                      1 dl tejszín

                      friss petrezselyem

                      snidling

                       1 kanál citromlé

                       só, bors, olívaolaj

                       Brill Cékla párlat

A céklákat lemosom, alufóliába csomagolom, 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütöm. Meghámozom, felaprítom. Olívaolajon a hagymát megdinsztelem, ráteszem a céklát, felöntöm 7-8 dl vízzel, sózom, főzöm kb. 8-10 percet. A tejszínnel együtt turmixolom, beleteszem a felaprított friss petrezselymet, utána sózom, borsozom, beállítom az ízét kevés citromlével, tálalás előtt belekeverem a cékla párlatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr545536934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása