2014.11.23.
11:39

Írta: varyrita

Édeskömény-sárgarépa saláta melegen, vinaigrette-tel, Brill Sárgarépa párlattal, grillezett csirkemellel (vagy inkább lazaccal)

p1060536_1416739177.JPG_1600x1200

Hozzávalók: 4 grillezett csirkemell szelet, vagy 4 hirtelen átsütött lazac szelet, 2 db édeskömény gumó megtisztítva, vékonyra szeletelve, 3 db sárgarépa julienne-re vágva (szerencsére nekem van célszerszámom, ajánlom mindenkinek), az édeskömény zöldje lecsipkedve, apróra vágva, 2-3 dkg vaj.

A vajon állandón forgatva roppanósra sütöm a zöldségeket, a tűzről levéve a következő vinaigrette-tel forgatom át: 1 kanál dijoni mustár, 2-3 kanál nagyon finom olívaolaj (én Casas de Hualdo Arbequinát használtam), 2-3 kanálnyi citromlé, só, frissen őrölt bors, 1 kanál Brill Sárgarépa párlat. A hozzávalókat habverővel kikeverem, összekeverem a zöldségekkel, megszórom az édeskömény aprított zöldjével. Hússzelettel tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr796925515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása