2013.09.27.
21:35

Írta: varyrita

Sült paprika krémleves Brill paradicsompárlattal

p1030204_1380310500.JPG_800x600

Hozzávalók:60-70 dkg kápia paprika

                      1 db közepes lilahagyma

                       1 dl tejszín

                       2 ek. öreg balzsamecet

                       só, bors, olívaolaj

                       Brill paradicsompárlat

A paprikákat megmosom, letörlöm, alufóliával bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütöm. / Amíg a héja félig fekete nem lesz/ Ezután körbetekerem az alufóliával, vastag nylonzacskóba teszem, még törölközővel is átborítom, állni hagyom 20-25 percet. Lehúzom a héjakat, eltávolítom a magokat, próbálom a lehető legtöbb levet felfogni.

Olívaolajon megpárolom a hagymát, egy kevés sót szoktam rátenni, mert akkor kevésbé ég meg. ráteszem a paprikát, felöntöm vízzel /kb. 7dl/, sózom, felforralom, kb. 5 percig főzöm. Belekeverem a tejszínt, turmixolom, újra forralom. Belekerül a balzsamecet, ezzel már csak picit turmixolom, majd tálalás előtt belekeverek kb. 2 ek. Brill paradicsompárlatot. Kenyérkockákkal vagy grissinivel tálalom.

Kipróbáltam zellerpárlattal is, nagyon finom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr585536941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása