Hozzávalók:60-70 dkg kápia paprika
1 db közepes lilahagyma
1 dl tejszín
2 ek. öreg balzsamecet
só, bors, olívaolaj
Brill paradicsompárlat
A paprikákat megmosom, letörlöm, alufóliával bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütöm. / Amíg a héja félig fekete nem lesz/ Ezután körbetekerem az alufóliával, vastag nylonzacskóba teszem, még törölközővel is átborítom, állni hagyom 20-25 percet. Lehúzom a héjakat, eltávolítom a magokat, próbálom a lehető legtöbb levet felfogni.
Olívaolajon megpárolom a hagymát, egy kevés sót szoktam rátenni, mert akkor kevésbé ég meg. ráteszem a paprikát, felöntöm vízzel /kb. 7dl/, sózom, felforralom, kb. 5 percig főzöm. Belekeverem a tejszínt, turmixolom, újra forralom. Belekerül a balzsamecet, ezzel már csak picit turmixolom, majd tálalás előtt belekeverek kb. 2 ek. Brill paradicsompárlatot. Kenyérkockákkal vagy grissinivel tálalom.
Kipróbáltam zellerpárlattal is, nagyon finom!