Hozzávalók: mélyhűtött leveles tészta
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 db körte-a párolásához némi cukor
20 dkg málna+ 1-2 tk. porcukor
Brill Málna pálinka
A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedem, kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom. 6x8 cm-es téglalapokat vágok belőle, majd a szélekre tojásfehérjével 1 cm-es csíkokat ragasztok, így kis „dobozkákat” kapok sütés után. Ne feledjük sütés előtt tojással vékonyan megkenni, és villával megszurkálni a tésztát! Kisütöm a tésztát, közben a meghámozott körtéket vékonyan felszeletelem úgy, hogy a szeletek akkorák legyenek, hogy az összeállításnál a süteményre keresztben fogom őket felhelyezni. Némi cukorral kevés vízben roppanósra párolom, hagyom kihűlni. Elkészítem a krémet: a tejszínt a porcukorral, a mascarponeval felverem, majd 1-2 kanál Brill Málna pálinkát is keverek bele. Az öntethez a málnát a cukorral turmixolom, teszek hozzá 1-2 kanál Brill Málna pálinkát.
Összeállítom a süteményt:a tészta „dobozkákba” mascarpone krémet púpozok, a körte szeleteket keresztben ráhelyezem, málna öntetet adok hozzá. A körte és a málna jól illik egymáshoz, különösen a Brill Málnapálinkával!