2013.10.16.
13:26

Írta: varyrita

Körtés-málnás sütemény Brill Málna pálinkával

p1030265_1381922773.JPG_800x600

Hozzávalók:  mélyhűtött leveles tészta

                      25 dkg mascarpone

                      10 dkg porcukor

                      2 dl tejszín

                      2 db körte-a párolásához némi cukor

                      20 dkg málna+ 1-2 tk. porcukor

                       Brill Málna pálinka

A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedem, kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom. 6x8 cm-es téglalapokat vágok belőle, majd a szélekre tojásfehérjével 1 cm-es csíkokat ragasztok, így kis „dobozkákat” kapok sütés után. Ne feledjük sütés előtt tojással vékonyan megkenni, és villával megszurkálni a tésztát! Kisütöm a tésztát, közben a meghámozott körtéket vékonyan felszeletelem úgy, hogy a szeletek akkorák legyenek, hogy az összeállításnál a süteményre keresztben fogom őket felhelyezni. Némi cukorral kevés vízben roppanósra párolom, hagyom kihűlni. Elkészítem a krémet: a tejszínt a porcukorral, a mascarponeval felverem, majd 1-2 kanál Brill Málna pálinkát is keverek bele. Az öntethez a málnát a cukorral turmixolom, teszek hozzá 1-2 kanál Brill Málna pálinkát.

Összeállítom a süteményt:a  tészta „dobozkákba” mascarpone krémet púpozok, a körte szeleteket keresztben ráhelyezem, málna öntetet adok hozzá. A körte és a málna jól illik egymáshoz, különösen a Brill Málnapálinkával!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr865575697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása