Hozzávalók:4 szelet pulykamell filé
só, bors, olívaolaj
4 nagy sárga burgonya
snidling
4 kisebb cékla
sóvirág
Brill Málnapálinka
A céklákat mosás után alufóliába csomagolom, 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütöm. Megtisztítom, hagyom hűlni, tökreszelőn lereszelem. Sózom, borsozom, egy kanál olívaolajat és egy kanál Brill Málnapálinkát teszek hozzá. Alaposan, de óvatosan összeforgatom, egy éjszakát hűtőben hagyom érni. Fogyasztás előtt 2 órával kiveszem a hűtőből, szobahőmérsékleten jobban érvényesülnek az ízek.
A burgonyákat alaposan letisztítom. Alufóliát beolajozok, beletekerem a burgonyákat egyenként. 180 fokos sütőbe teszem tálalás előtt egy órával.
A pulykaszeleteket tálalás előtt sózom, borsozom, olívaolajon néhány perc alatt átsütöm.
A készre sült burgonyákat fóliával együtt kereszt alakban bemetszem, ujjal alulról megnyomom. A „kibuggyanó” részbe olívaolajat öntök, sóvirággal és snidlinggel megszórom.