2013.09.27.
21:40

Írta: varyrita

Pulykamell filé héjában sült krumplival Brill Málnapálinkával ízesített céklasalátával

p1030257_1380310829.JPG_800x600

Hozzávalók:4 szelet pulykamell filé

                      só, bors, olívaolaj

                      4 nagy sárga burgonya

                      snidling

                      4 kisebb cékla

                      sóvirág

                      Brill Málnapálinka

A céklákat mosás után alufóliába csomagolom, 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütöm. Megtisztítom, hagyom hűlni, tökreszelőn lereszelem. Sózom, borsozom, egy kanál olívaolajat és egy kanál Brill Málnapálinkát teszek hozzá. Alaposan, de óvatosan összeforgatom, egy éjszakát hűtőben hagyom érni. Fogyasztás előtt 2 órával kiveszem a hűtőből, szobahőmérsékleten jobban érvényesülnek az ízek.

A burgonyákat alaposan letisztítom. Alufóliát beolajozok, beletekerem a burgonyákat egyenként. 180 fokos sütőbe teszem tálalás előtt egy órával.

A pulykaszeleteket tálalás előtt sózom, borsozom, olívaolajon néhány perc alatt átsütöm.

A készre sült burgonyákat fóliával együtt kereszt alakban bemetszem, ujjal alulról megnyomom. A „kibuggyanó” részbe olívaolajat öntök, sóvirággal és snidlinggel megszórom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliansetelek.blog.hu/api/trackback/id/tr295536951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása