Ez az étel „kosztüm étel” a paradicsomvízzel
Hozzávalók: a gézből kiborított, kicsöpögtetett paradicsom
40 dkg penne /ha van, Trofie Liguri/
1 nagy csokor bazsalikom
olívaolaj
Brill paradicsompárlat
parmezán
A húsgolyókhoz:30dkg apróra darált pulykamell
1 szelet tejben áztatott száraz kenyér
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma dinsztelve
1 gerezd fokhagyma reszelve
apróra vágott szárított paradicsom / kb .1 evőkanálnyi/
3 dkg reszelt parmezán
só, bors
Apró golyókat formálok az összekevert hozzávalókból, lisztben átforgatom, kevés olajon átsütöm.
Közben kifőzöm a tésztát, ráborítom a paradicsomot/ nekem az összes paradicsom kb. fele elegendő volt a 4 személyre kifőzött tésztához/ Olívaolajat öntök rá, sózom, borsozom. A frissen aprított bazsalikomot és a paradicsompárlatot is hozzákeverem / én kb. 2 kanállal használtam/, és azonnal tálalom. Parmezánnal meghintem, a húsgolyókat mellé teszem.