Hozzávalók:3 db nagyobb méretű sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
kis csokor friss petrezselyem
2 teáskanál dijoni mustár
só, bors
2 ek. olívaolaj
1,5ek. Brill Sárgarépa párlat
Ez a mennyiség jóval több, mint egy 4 személyes adag. Azért érdemes ennyit készíteni, mert sokáig eláll, sőt, jobban összeérnek az ízek.
A sárgarépákat nyersen lereszelem, a fokhagymát is lereszelem/sohasem használok fokhagyma nyomót, a reszelés sokkal „emberségesebb”, a fokhagyma szerintem finomabb marad/. Felaprítom a friss petrezselymet. Minden hozzávalót villával jól összekeverek,és legalább egy napra a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. Meleg pirítóssal tálalom, jó étvágygerjesztő. A maradékra rájárok.